“My (short) personal history with Clouds” 
 
“Magic. It’s why i’m in it. For the voodoo.” – Channel Zero Facebook https://www.facebook.com/pages/Channel_zero/158550014164658?viewas=0&sk=info
 
 

Nollapiste: syksyllä vuonna 2006 Clouds mash up – Benga vs. Baby Cham: World War 7 vs. Ghetto Story saa ensi-iltansa bileissä. Suomessa. Alla olevassa Sonarissa 2007 kuvatussa videopätkässä Skream on hilannut pitchiä hitusen ylös, lähes 150bpm:ään.


 

Kevättalvi 2007. Clouds aktualisoitui Myspacessa, “Black Keys Dub” ilmaantui sinne playeriin. Kuin myös video kyseisen biisin dubplate-leikkuureissulta Lontoossa. Biisi soi iltojeni iloksi lopun kevättä repeatilla varmaan sen sata kertaa. “Käsittämätön hitti” ajattelin – “milloin ulos?” Sehän julkaistiinkin sitten myöhemmin vuonna 2008 erityisen hyvän levylafkan Jahtarin toimesta. Biisin nimeksi oli vaihtunut “Elders”.
 

 
 

Rovaniemi ja Dead-O Clouds ovat kohdanneet kertaalleen jo aiemminkin: syksyllä 2007 Tes La Rok ja Dead-O kävivät Ilahussa (r.i.p.) vetämässä viikonlopun verran vähäiselle määrälle ihmisiä dubstep-soundia ja vähän grimeäkin. Lauantaina talossa oli muutama kymmenen innokasta skankkaajaa ja ilta oli KOVA. Silloin erästä tunnettua biisiä samplaava kovin tuore “Shallow” tanssitti jengiä.
 

 
 
Kesän loppupuoli 2008 (muisti pätkii, ehkä 2009 mahdollisesti?), DJ Anonymouksen ja Karri Koiran Special Request Show Radio Helsingissä alkuillasta. Vieraana studiossa Dead-O. Hän soitti Tiiu Helinän ja Ponytailin “Muurin”. Instantly in luv. Yhä. Kuuntele “Muuri”, kyseisestä lähetyksestä ripattuna: http://fu7even.com/mobie/ponytail%20&%20helin%e4.mp3
 
Tiiu Helinän “Veli” iski kovaa keväällä 2010. Harmillisesti ei löydy enää edes Myspacesta. Itkettävän hienoa, folktronicaa lähentelevää soundia auringonnousun hetkiin, juuri niihin kovin varhaisiin kevään aamuihin. Odotan yhä julkaisua.
 
Cloudsin “lost dubs”-osastolta (biisit joita ei koskaan julkaistu missään formaatissa ostettavaksi) muisti kertoo ainakin näiden parin olleen kovia aikoinaan: “Buttscratcha” ja “Dub Them Cops”. Etsivä löytänee radio-ohjelmia, joissa kyseiset viisut kuultavissa. Vanhojen sijaan voisikin pohtia lopuksi ennemmin musiikillista ilmapiiriä, mihin Clouds asettuu oman ilmaisunsa kautta vuonna 2012. Temporajat ovat murtuneet, dubstepistä puhuminen on turhaa. Clouds tekee musiikkia, jossa on omanlaisensa estetiikka, pölyinen ja intiimi tunnelma. Pyöreä sub-basso ja esoteeriset äänimaisemat tarjoavat kuulijalle näennäisen väylän introverttiin sisäänpäin kääntymiseen, mutta se ei ole tarpeen: Clouds on musiikkia, joka houkuttelee aluksi hievahtamaan ja liikehtimään, ihan pienesti, varovaisesti, mutta lopulta aivan kuin huomaamatta kuitenkin jo määrätietoisesti.

Clouds @ Facebook: https://www.facebook.com/music.clouds
Vahva suositus tälle – Clouds Exclusive Mix for URB: http://www.urb.com/2011/07/19/clouds-exclusive-mix/